Historie

Historie

"Al in 1936 ontving mijn grootmoeder Faro de Keuninck op boerderij ‘Welgelegen’ in Cadzand-Bad kampeerders zodra het gras van de wei lang en droog genoeg was om het te maaien", vertelt kleinzoon Pieter de Keuninck. "En van de melk van de koeien maakte ze toen al ijsjes voor de gasten. Later werkte ook mijn vader in de zomer mee op de boerderij en de camping, ’s winters werkte hij bij de smid in Oostburg. “

Na de oorlog werd Welgelegen langzaam maar zeker steeds minder boerderij en steeds meer camping. Het groene karakter bleef, boerderij Welgelegen werd Park Welgelegen. In 1985 namen Pieter de Keuninck en zijn echtgenote Ria Vranckx het kampeerpark over van zijn vader. “Rust, ruimte en natuur. Openheid en vrijheid. Dat waren altijd de kenmerken. En dat zijn ze en dat blijven ze, ook al is een deel van de camping nu omgevormd tot Bungalowpark.”

Park Welgelegen en Faro Greenpark gaan hand-in-hand, net zoals zee en land in hun geliefde provincie. Aan de noordzijde liggen ze veilig beschut tegen de brede duinenrij, ten zuiden ligt het vriendelijke polderlandschap met zijn kronkelende dijkjes, kreken en knotwilgen.